четвер, 15 лютого 2018 р.

Екскурсія до музею воїна-афганця Петра Козоріза




В  народну пам’ять  глибоко врізалася  неоголошена афганська війна, відгомін якої ми відчуваємо й досі. Вона чорним смерчем пронеслася над просторами України, зачепила переважно прості родини робітників і селян, які віддали своїх, часто єдиних, синів до армії, не відаючи, через яке пекло їм доведеться пройти.
29 років тому,  саме 15 лютого, останній солдат колишнього Радянського Союзу згідно з наказом командування покинув багатостраждальну землю республіки Афганістан. Відповідним Указом Президента України саме ця дата була визначена Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Вшановуючи пам'ять про ті трагічні події, учні Байраківської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Максима Шимка відвідали музей воїна-афганця Петра Козоріза у Медвежанській школі. Юні екскурсоводи розповіли про коротке, але таке яскраве життя свого відомого земляка, який загинув у далекій афганській землі. Було дуже цікаво дізнатись про саму війну, про подвиг інших земляків, ознайомитись із листами, нагородами, фотографіями та іншими експонатами музею. В усіх цих речах і досі відчувається біль і жахіття тих подій.
Ми повинні пам’ятати ветеранів, тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває досі. У спогадах, снах і думках. Вони цього заслуговують.

Немає коментарів:

Дописати коментар