четвер, 16 лютого 2017 р.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Відповідно до Указу Президента України від 11.02. 2004 р., 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.  І цей день  - не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану.
З 1979 р. До 1989 р. близько ста п'ятдесяти тисяч українців пройшли через пекло «афганської війни». Понад три тисячі загинули. Чимало отримали поранення, повернулися до рідних домівок інвалідами, зазнали непоправних душевних травм.
З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.
Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство вони заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України як країни – миротворця.
Схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру.
Вчитель: Костина О. І.

Немає коментарів:

Дописати коментар